Nous Sommes zoekt een vrijwilliger voor videoreportages

Terug

Nous Sommes is een vereniging van (vooral) personen zonder wettig verblijf. Ze verrichten activistisch en sensibiliserend werk omtrent de problematiek van mensen zonder papieren en strijden tegen discriminatie en het niet-respecteren van de mensenrechten. Hierin worden ze deels begeleid door de vzw Pigment (https://pigmentvzw.wordpress.com/) die hen, onder andere, een werkruimte ter beschikking stelt of ondersteunt bij het zoeken van fondsen.  Een duidelijk beeld van Nous Sommes en hun voorgaand werk vindt u op deze link: https://groupenoussommes.wordpress.com/le-groupe-nous-sommes/

De komende maanden wil Nous Sommes een nieuw project uitvoeren. Kort geschetst  willen ze een documentaire maken rond het thema "vivre ensemble / samen leven". Hiertoe gaan ze in gesprek met professionals en personen in verschillende Belgische steden. Nous Sommes beschikt echter niet over de nodige  kennis omtrent de technische kant van de zaak, namelijk het filmen van interviews en dit materiaal verwerken tot een documentaire. We zijn dus op zoek naar een persoon die zich hier vrijwillig toe zou willen engageren. We denken aan een vrijwilliger/-ster of een stagiaire, bijvoorbeeld. 

Het project zou in principe al snel kunnen starten. Het enige wat Nous Sommes nog nodig heeft om van start te kunnen gaan, is deze technische ondersteuning. Het project zou 3 à 4 maanden duren en Nous Sommes zou wekelijks één à twee dagen gedurende enkele uren een beroep doen op de vrijwilliger/-ster. Dit afhankelijk van het aantal geplande interviews. 

Meer in via jessicatatout@gmail.com