Orthopedagogie

Terug

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

De aanwezigheid op de onthaaldagen is sterk aangeraden. We geven je de meest essentiële informatie mee zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je als nieuwe student bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling. Ook kan je tijdens de onthaaldagen de online bestelde cursussen en verplichte handboeken afhalen aan de stand van de Standaard Boekhandel. De studenten van de 2de en 3de opleidingsfase krijgen uitleg over de opstart van de stages, keuzevakken, bachelorproef en andere opleidingsonderdelen.

Gelieve je te voorzien van gemakkelijke kledij wegens het gevarieerd programma. Vergeet ook niet om je login (studentennummer) en paswoord mee te brengen (nieuwe studenten ontvangen dit bij hun documenten van inschrijving). Je zal het nodig hebben om o.a. de taaltest digitaal af te leggen of in te loggen op het digitale leerplatform.

Als nieuwe student in de opleiding word je verwacht op donderdag 21 september en vrijdag 22 september 2017. Voor de dag- en uurregeling verwijzen we naar het programmaoverzicht.

De opstart van de tweede en derde opleidingsfase is voorzien op maandag 25 september 2017 in de voormiddag. Het programma vind je hier.

Voor meer informatie kan je mailen naar spp@odisee.be of bellen naar het nummer 02 466 51 51.

Start academiejaar

Maandag 25 september 2017 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Opleidingsfase 1 (1B OR) -> 4 klasgroepen: 1B OR/P1 - 1B OR/P2 - 1B OR/P3 - 1B OR/P4 
Opleidingsfase 2 (2B OR) -> 4 klasgroepen: 2B OR/P1 - 2B OR/P2 - 2B OR/P3 - 2B OR/P4
Opleidingsfase 3 (3B OR) -> 4 klasgroepen: 3B OR/P1 - 3B OR/P2 - 3B OR/P3 - 3B OR/P4

Op de lesroosters staat bij elke les vermeld welke klasgroepen de les moeten volgen.
Bijvoorbeeld:

  • 1B OR/P3     Deze les is enkel voor klasgroep P3
  • 1B OR/P3-4  Deze les is voor klasgroep P3 en P4
  • 1B OR/P1-4  Deze les is voor alle klasgroepen samen

Wijzigen klasgroep

Nieuwe studenten kunnen aanvragen om (bij een vriend of vriendin) in een bepaalde klasgroep te zitten. Aanvragen die ons vóór 21 september 2017 bereiken worden in de mate van het mogelijke doorgevoerd. Je kan hiervoor een mail sturen naar spp@odisee.be.

Specifieke kledij

Bepaalde praktijksessies vinden plaats in de sportzalen, waar het verplicht is om indoorschoenen te dragen (schoenen die enkel binnen worden gedragen). Je zorgt ook best voor gemakkelijke kledij.

Lockers

Aan het onthaal van Campus Parnas kan je terecht voor het huren van een locker. 
Je betaalt éénmalig een waarborg van € 25, die wordt teruggestort op aanvraag wanneer je je locker niet meer gebruikt.

Hoe kan je een locker aanvragen:

  1. Kom met je studentenkaart naar het onthaal.
  2. Betaal je waarborg (€ 25) via bancontact.
  3. De dag erna ontvang je je kleur en het nummer van je locker.

De lockers bevinden zich op de benedenruimte aan de sportinfrastructuur. Je kan je locker openen door je studentenkaart voor de locker van jouw kleur (we hebben 3 kleuren) te houden. Je zal een kleine klik horen; het slotje van jouw locker opent zich. Als je ondertussen vergeet naar je locker te gaan zal dit zich na 8 seconden opnieuw sluiten (veiligheid). Je kan tijdens je hele studietijd op campus Parnas je eigen locker behouden. Als je je kastje niet meer wenst te gebruiken kom je met je studentenkaart naar het onthaal. Je kaart wordt dan gedeactiveerd en je waarborg wordt teruggestort. Er zijn ook nog een 40-tal lockers (rode lockers in het begin van de gang) beschikbaar met sleutel voor studenten die liever dit formaat verkiezen.

Trajectbegeleiding

De trajectbegeleider zal samen met jou je individueel jaarprogramma (ISP) en collegerooster helpen samenstellen en goedkeuren. Als je opleidingsonderdelen over verschillende jaren (geïndividualiseerd traject) volgt, dan ben je verplicht om langs te gaan bij je trajectbegeleider, L. Duthoy. Meer info over wanneer je wordt verwacht en hoe je je hierop kan voorbereiden kan je vinden via Studentenportaal/Toledo & ad valvas/aanmelden/my communities/Orthopedagogie/studie en trajectbegeleiding/kies: trajectbegeleiding.