Gezinswetenschappen

Terug

Sessies studeervaardigheden

Voor velen onder jullie is het misschien een tijdje geleden dat je nog op de schoolbanken zat. We willen je daarom ondersteunen met een aantal sessies over studeervaardigheden.

We organiseren reeds vóór de start van het academiejaar, op dinsdag 29 augustus, een 'Zomersessie Studeervaardigheden'. Een aantal workshops gaan in op studie- en studeervaardigheden, planning of solliciteren. Andere bieden je de mogelijkheid om je technische vaardigheden te verbeteren. We bieden je de gelegenheid beter kennis te maken met de opleiding, de campus en met huidige studenten. Meer informatie vind je in de flyer en hier kan je inschrijven.

Tijdens de eerste maanden van het academiejaar volgen dan nog sessies rond het plannen en organiseren van je studiewerk in combinatie met je professionele bezigheden en/of je gezin, het beantwoorden van examenvragen, hoe om te gaan met faalangst. We geven ook taalondersteuning, gericht op het schrijven van een zakelijke tekst, wat in meerdere opleidingsonderdelen tijdens de hele opleiding aan bod komt (dus zeker niet enkel gericht op anderstaligen).

In de loop van het academiejaar origaniseren we nog de volgende sessies. Deze worden georganiseerd buiten de reguliere lesdagen:

  • Studeervaardigheden
  • Beantwoorden van (examen)vragen
  • Taalhantering, zakelijke tekst schrijven, samenvatten
  • Omgaan met faalangst

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

Tevens willen we van deze gelegenheid gebruik maken om je de meest essentiële informatie mee te geven zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling.

Ben je ingeschreven voor de bachelor in de Gezinswetenschappen in het traject voor studenten zonder levens- en werkervaring (kort na het secundair onderwijs)?
Dan verwachten wij je op vrijdag 22 en maandag 25 september voor onze onthaaldagen op de campus te Schaarbeek.

Ben je ingeschreven in het traject voor studenten met levens- en werkervaring (traject voor volwassenen)?
Dan krijg je een onthaalsessie op je eerste lesdag. Afhankelijk van welke lesdag je kiest om de lessen in het eerste jaar te volgen, start je op donderdag 7 september, zaterdag 9 september of maandag 11 september,om 9u30. Tijdens de voormiddag krijg je een introductie, na de middagpauze starten we met de eerste les. Deze eindigt om 17u.

Start academiejaar

Afhankelijk van het traject waarin je de opleiding Gezinswetenschappen komt volgen, start je:

  • op maandag 25 september in het traject voor studenten zonder levens- en werkervaring.
  • op donderdag 7, zaterdag 9 of maandag 11 september voor studenten met levens- en werkervaring.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Lessenroosters

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen (volwassenen) kan je hier vinden:

     1ste jaar          2de jaar          3de jaar

De basisuurroosters van de opleiding Gezinswetenschappen in het traject voor jongvolwassenen kan je hier terugvinden.

     1ste jaar 

Toelatingsassessment

Ben je niet in het bezit van een diploma secundair onderwijs (6e jaar ASO, TSO, KSO of 7e jaar BSO) en ben je minimum 21 jaar? Dan kan je deelnemen aan een toelatingsassessment op onze campus om alsnog toegelaten te worden tot de opleiding Gezinswetenschappen. Daartoe dien je een portfolio in, bestaande uit je curriculum vitae, eventueel vergezeld van een attest van tewerkstelling, en een motivatiebrief. Na het indienen word je dan uitgenodigd voor het toelatingsassessment, dat doorgaat op donderdag 29 juni of vrijdag 8 september, telkens om 13u. Meer info.

Van 11u tot 12.30u kan je een infosessie ter voorbereiding van het toelatingsassessment volgen. Dit is niet verplicht maar wel aan te raden.