Secundair onderwijs (lichamelijke opvoeding) - Campus Parnas

Onthaaldagen

Aan onze instelling staat de student centraal. We willen je dan ook graag persoonlijk verwelkomen tijdens onze onthaaldagen. Deze onthaaldagen zijn een unieke gelegenheid om medestudenten en docenten te leren kennen in een ontspannen en studentikoze sfeer.

De aanwezigheid op de onthaaldagen is verplicht. We geven je de meest essentiële informatie mee zodat je het academiejaar met een gerust gevoel kan starten. Zo maken we je als nieuwe student bijvoorbeeld meteen wegwijs in de digitale instrumenten die gebruikt worden binnen de instelling. De studenten van de 2de en 3de opleidingsfase krijgen uitleg over de opstart van de stages, projecten, keuzevakken, bachelorproef en internationalisering.

Ook kan je tijdens de onthaaldagen je pakket cursussen aankopen via bancontact. Je kan de verplichte handboeken aankopen aan de stand van de Standaard Boekhandel en al meteen een locker huren om je sportkledij op te bergen.

Gelieve je te voorzien van sportkledij met indoor- en outdoorschoenen. Vergeet ook niet om je login (studentennummer) en paswoord mee te brengen (nieuwe studenten ontvangen dit bij hun documenten van inschrijving). Je zal het nodig hebben om o.a. de taaltest digitaal af te leggen of in te loggen op het digitale leerplatform.

Als nieuwe student in de opleiding word je verwacht op woensdag 14, donderdag 15 en vrijdag 16 september 2016.

Als je reeds ingeschreven was in de opleiding in 2015-2016 word je verwacht op donderdag 15 september 2016.

Voor de dag- en uurregeling verwijzen we naar het programmaoverzicht.

Voor meer informatie kan je mailen naar spp@odisee.be of bellen naar het nummer 02 466 51 51

Start academiejaar

Maandag 19 september 2016 wordt het academiejaar officieel geopend en starten de lessen.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Je wordt na inschrijving automatisch toegewezen aan een klasgroep.
Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Specifieke klasgroepen op basis van de keuzevakken

Wijzigen klasgroep

Nieuwe studenten met het keuzevak BR kunnen aanvragen om (bij een vriend of vriendin) in een bepaalde klasgroep te zitten. Dat doe je door vóór 15 september 2016 je aanvraag te mailen naar spp@odisee.be. In de mate van het mogelijke worden deze aanvragen doorgevoerd.

Studenten met een ander keuzevak dan BR volgen zowel lessen op campus Parnas als op campus Brussel en moeten daarom in hun klasgroep blijven om het uurrooster te kunnen volgen dat voor hun keuzevak is opgemaakt.

Busvervoer naar het zwembad

De hogeschool staat in voor het busvervoer naar en van het zwembad Dilkom in Dilbeek (behalve voor zwemmen in de 3de opleidingsfase).
Elke student die zwemmen in de 1ste opleidingsfase en/of in de 2de opleidingsfase opneemt in zijn/haar ISP deelt mee in de vervoerskosten.

Op maandag 19 september 2016 start de eerste les praktijk zwemmen.

Specifieke kledij

In de sportzalen ben je verplicht om indoorschoenen te dragen. Voor de buitenactiviteiten zorg je ook best voor een paar stevige outdoorschoenen. Gepaste sportkledij mag je zelf voorzien, maar je kan op de campus ook kledij aankopen met het logo van de opleiding. Die kledij kan je bestellen tijdens de onthaaldagen. Er is geen aankoopverplichting.

Lockers

Aan het onthaal van Campus Parnas kan je terecht voor het gebruik van een kleedkastje. 
Je betaalt een waarborg van € 25, die wordt teruggestort op aanvraag wanneer je je kastje niet meer gebruikt.

Hoe kan je een locker aanvragen:

  1. Kom je waarborg (€ 25) betalen aan het onthaal tijdens de onthaaldagen (zie programma).
  2. Bezorg je (door jou geactiveerde studentenkaart) aan het onthaal.
  3. Kom de dag erna je kaart terug ophalen met de kleur en het nummer van je locker.

De lockers bevinden zich op de benedenruimte aan de sportinfrastructuur. Je kan je locker openen door je studentenkaart voor de locker van jouw kleur (we hebben 3 kleuren) te houden. Je zal een kleine klik horen; het slotje van jouw locker opent zich. Als je ondertussen vergeet naar je locker te gaan zal dit zich na 8 seconden opnieuw sluiten (veiligheid). Je kan tijdens je hele studietijd op campus Parnas je eigen locker behouden. Als je je kastje niet meer wenst te gebruiken kom je met je studentenkaart naar het onthaal. Je kaart wordt dan gedeactiveerd en je waarborg wordt teruggestort. Er zijn ook nog een 60-tal oude lockers (rode lockers in het begin van de gang) beschikbaar met sleutel voor studenten die liever dit formaat verkiezen.

Trajectbegeleiding - Workshops

De trajectbegeleiders A. Demarsin en B. De Nul zullen samen met jou je individueel jaarprogramma (ISP) en collegerooster helpen samenstellen en goedkeuren. Als je in 2016-2017 opleidingsonderdelen over verschillende jaren (geïndividualiseerd traject) zal volgen, dan ben je verplicht om deel te nemen aan één van de workshops op maandag 12 september 2016 van 10u tot 12u of dinsdag 13 september 2016 van 13u tot 15u.

Meer info over de trajectbegeleiding kan je vinden via Studentenportaal/Toledo & ad valvas/aanmelden/my communities/Lichamelijke Opvoeding/studie en trajectbegeleiding/kies: trajectbegeleiding.