Psychosociale gerontologie

Sessies studeervaardigheden

Voor velen onder jullie is het misschien een tijdje geleden dat je nog op de schoolbanken zat. We willen je daarom ondersteunen met een aantal sessies over studeervaardigheden.

We organiseren reeds vóór de start van het academiejaar, op dinsdag 30 augustus, een 'Zomersessie Studeervaardigheden'. Een aantal workshops gaan in op studie- en studeervaardigheden, planning of solliciteren. Andere bieden je de mogelijkheid om je technische vaardigheden te verbeteren. We bieden je de gelegenheid beter kennis te maken met de opleiding, de campus en met huidige studenten. Meer informatie vind je in de flyer en hier kan je inschrijven.

Tijdens de eerste maanden van het academiejaar volgen dan nog sessies rond het plannen en organiseren van je studiewerk in combinatie met je professionele bezigheden en/of je gezin, het beantwoorden van examenvragen, hoe om te gaan met faalangst. We geven ook taalondersteuning, gericht op het schrijven van een zakelijke tekst, wat in meerdere opleidingsonderdelen tijdens de hele opleiding aan bod komt (dus zeker niet enkel gericht op anderstaligen).

Praktisch:

   - Studeervaardigheden: dinsdag 27 of vrijdag 30 september '16, 10u-15u
   - Beantwoorden van (examen)vragen en omgaan met faalangst: vrijdag 28 oktober of dinsdag 8 november '16, 9.30u-13u
   - Taalhantering, zakelijke tekst schrijven, samenvatten: dinsdag 22 of vrijdag 25 november ’16, 9.30u-15u
   - Studeervaardigheden en omgaan met faalangst: vrijdag 17 februari ’17, 9.30u-13u

In het begin van het academiejaar geven we de je toelichting over de concrete inhoud van deze sessies en hoe je je hiervoor kan aanmelden.

Start academiejaar

Het academiejaar start op donderdag 15 september. Je wordt verwacht om 9u voor een onthaalsessie. Deze duurt tot 12u30. Na de middagpauze volgt de eerste les van 13u45 t.e.m. 17u.

Klasgroepen en groepstoewijzing

Je wordt na inschrijving automatisch toegewezen aan een klasgroep.
Een toelichting over klasgroepen, de klasgroeptoewijzing, uurroosters van een klasgroep vind je hier.

Instapportfolio

Om te kunnen starten in de bachelor-na-bachelor Psychosociale Gerontologie, dien je een instapportfolio te vervolledigen. Beschik je niet over het juiste diploma hoger onderwijs dat rechtstreeks toegang verleent tot deze opleiding? Dan kan je via een toelatingsassessment  toch toelating krijgen om te starten in de opleiding. Daartoe dien je het instapportfolio verder te vervolledigen, zal je een gesprek hebben met een docent of stafmedewerker en zal je een schriftelijke proef moeten afleggen (verhandeling). Voor meer informatie daarover kan je contact opnemen via info.hig@odisee.be.